Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri Kırsalda Eğitim Projesini Başarıyla Tamamladı

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin katılımıyla kırsalda eğitim uygulamalarına yönelik önemli bir proje hayata geçirildi. Projenin koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Rumiye ARSLAN ve Arş. Gör. Meram UZUNDAL üstlenirken Prof. Dr. Asım ÇOBAN ve Doç. Dr. Gülbin Zeren NALİNCİ projeye akademik destek sağladı.

Sınıf öğretmeni adaylarına yönelik olarak hazırlanan bu projede 10 hafta teorik ve 3 hafta uygulamalı toplamda 13 haftalık bir eğitim programı uygulandı. Teorik dersler sırasında Türkiye’de kırsalda eğitime dair genel bir çerçeve sunularak öğretmen adaylarının ihtiyaç duyduğu bilgiler verildi. Öğrencilere teorik bilgileri doğrultusunda sınıf içi uygulama yapma olanağı sunuldu.

Proje süresince ele alınan üç ana içerik şunlardır:

• Kırsalda Eğitim Dersleri
  • Hazırlık & Değerlendirme Dersleri
  • Kırsalda Eğitim Uygulamaları

Öğrencilerimiz tarafından tasarlanan oyun ve etkinlikler Fakültemizde gerçekleştirildi. Amasya Boğa İlkokulunda 16-23-30 Mayıs tarihlerinde birleştirilmiş sınıf öğrencileri ile kırsalda eğitim uygulamaları yapıldı.

Bu proje ile sınıf öğretmeni adayları, kırsal bölgelerdeki eğitim koşulları hakkında bilgi sahibi olurken köy okullarında etkili ve eğlenceli eğitim uygulamalarını deneyimleme fırsatı buldular. Projenin başarıyla tamamlanması hem öğretmen adayları hem de katılımcı öğrenciler için değerli bir öğrenme deneyimi sundu.

Aaaaaa

Bbbbbb (1)